Fysioterapia

Fysioterapia huhtikuusta 2022 alkaen mukana palvelutarjonnassa!

Hierontapalvelujen lisäksi pääsen auttamaan asiakkaita fysioterapian keinoin. Oman työtaustani ja kiinnostuksen kohteiden kautta toiminta painottuu tuki- ja liikuntaelimistön eli TULE-vaivojen kuntoutukseen.

Tavoitteenani on tarjota jokaiselle aidosti asiakaslähtöisiä ratkaisuja arjen haasteisiin. Harjoitteet sekä hoidot suunnitellaan ja toteutetaan jokaiselle tilannekohtaisesti. Maalaisjärkistä fysioterapiaa arkeen räätälöidysti.

Fysioterapiaan tulon syy voi olla esimerkiksi työperäinen, tapojen ja tottumusten aiheuttama tai harrastuksen mukanaan tuoma kipu, kiristys tai liikkumisen probleema. Myös leikkausten ja tapaturmien jälkeinen fysioterapia kuuluu palvelutarjontaan.

Purentaelimistön fysioterapia on valinnaisten opintojeni kautta erityinen kiinnostuksenkohteeni. TMD-fysioterapiaan (temporomanibular disorders) kuuluvat kokonaisvaltaisesti niska-hartian, pään alueen ja purentaelimistön tutkimus, käsittely sekä harjoitteiden ohjaaminen.

Manuaaliterapia ja pienimuotoinen harjoittelu toteutetaan omalla vastaanotollani Ristijärvellä. Laiteharjoitteluun puitteet löytyvät aivan vastaanoton naapurista Monitoimikeskus Virtaalasta. Kuntosalille on mahdollista varata kokonaan oma vuoro tai harjoitella vapaalla vuorolla.
Kajaanin vastaanotolla Horisontissa terapiahuoneen lisäksi käytössä on tarvittaessa tilojen yhteinen joogasali.

Fysioterapian keinoina käytössä ovat:

  • terapeuttinen harjoittelu ja ohjaus (esim. vahvistavat ja liikehallinnan harjoitteet ja ergonomiaopastus), kirjalliset tai videoidut kotiohjeet
  • manuaalinen terapia (pehmytkudoskäsittelyt, nivelmobilisaatio)
  • tukihoitoina kinesioteippaus, Dry Needling eli kuivaneulaus, kylmä- ja lämpöhoidot sekä TENS.

 

Fysioterapiaan voi tulla lähetteellä tai ilman.