Kalevalainen jäsenkorjaus


"Jos on luu luiskahtanut, siihen luuta luiskahuta.

Jos jäsen järkähtänyt, siihen jäsentä järkähytä.

Jos on liha liikahtanut, siihen lihaa liikahuta."

 

-Kalevalan 15.lukua mukaellen


Kalevalainen jäsenkorjaus on vanha suomalainen perinnehoito, joka on todella hyvä apu esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidossa. "Hankalasta" nimestään huolimatta käsittelyyn ei liity mitään mystiikkaa tai loitsuja, vaan nimi tulee oheisesta Kalevalan luvusta :)

Hoito perustuu koko kehon kineettisen ketjun tasapainottamiseen mobilisaatiokäsittelyn avulla. Tavoitteena on tasapainottaa ryhtiä sekä vapauttaa kehon liikkuvuutta.

Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa ei käytetä "niksautteluja eikä naksautella paikkoja auki", vaan haetaan kroppaa kuntoon venyttävillä otteilla ja kehon omia liikeratoja hyväksi käyttäen. Käsittelyn kohteena on keho kokonaisvaltaisesti varpaista päähän asti, pehmytkudokset, ranka ja nivelet.

Hoidon periaatteena on, ettei hoideta ainoastaan kipukohtaa, vaan pyritään selvittämään myös vaivan alkuperäistä aiheuttajaa.

Lisätietoja jäsenkorjauksen hallinnoija- ja kouluttajataholta: www.kansanlaakintaseura.fi .

 

Koulutukseni kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi

Opiskelin kalevalaista jäsenkorjausta monimuotokoulutuksessa, joka kesti kaiken kaikkiaan vajaat kolme vuotta. Kouluttajamme oli Suomen Kansanlääkintäseura ry, lähijaksot pidettiin Vuokatin Urheiluopistolla.

Täydennyskoulutuksessa olen päässyt perehtymään hevosten ja koirien hoitamiseen kalevalaisella jäsenkorjauksella. 

 

Vastaanottoni tällä hetkellä:

Oma, vakituinen vastaanotto Ristijärvellä Koulutie 7 (2.krs) eli Willa Wanhan talossa

Vastaanotto torstaisin Kajaanissa, paikassa Horisontti - terveyden ja hyvinvoinnin keskus.